50 jaar Nederlandse Kleurduivenliefhebbers Vereniging een succes

Lees meer...

WELKOM OP DE KLEURDUIVEN WEBSITE.....

Kleurduiven vormen een groep van circa 55 Sierduivenrassen. Hun gezamenlijke kenmerk is hun volkomen normale, echte duivenlichaam. Daarop is een grote variëteit aan bijzonder aantrekkelijke kleur en tekeningpatronen gefokt. Sommige rassen dragen bovendien nog attributen als voetbevedering, een kuif- of schelpkap en, in enkele gevallen, zelfs op hun voorhoofd een bouquetje veren.

Kleurduiven zijn robuust, weerbestendig, levendig, vruchtbaar en zorgzaam. Kleurduiven vliegen graag (en goed). Ze houden van een vrije uitvlucht, maar voelen zich ook in een volière goed op hun gemak. Duiven dus die, misschien met uitzondering van de voetbevederde rassen, nauwelijks bijzondere zorg vergen. Duiven die hun eigenaars (en hen niet alleen!) zeer veel genoegen kunnen bezorgen. Duiven die elk wat wils te bieden hebben.

Kleurduiven iets voor U ?.

Informatie over kleurduiven wordt U gaarne verstrekt door het in vullen van het formulier of door de leden van de Nederlandse Kleurduivenliefhebbersvereniging.

U bent van harte welkom, bij de Kleurduivenliefhebbers Vereniging.

Lees meer...

Jubileumshow 50 jaar NKV

Ben Kocken 50 Jaar NKV01De jubileumshow te Zevenaar was met een 345 kleurduiven een grandioos succes voor de NKV.

Lees meer...

Fotocollage Ben Kocken

 

Kleurduivendag 2017

Op zaterdag 2 september 2017 organiseren wij samen met de Vinkduivenclub onze jaarlijkse Kleurduivendag in de Kantine van Compaxo Vleesfabriek aan de Edisonstraat 48, 6902 PK te Zevenaar.

Lees meer...

Kleurduiven

NKV2016

Statistieken

Gebruikers
1
Artikelen
124
Weblinks
48
Artikelen bekeken hits
209593