Van de voorzitter juni 2016

Hans Schipper schreef het al in zijn voorwoord van het jubileumboek: “ Onze hobby vergrijst. Of wij dat nu willen of niet, het is gewoon een feit. Dat is niet erg, als de sfeer in de club, het enthousiasme bij veel leden, het genoegen met kleurduiven, thuis en in de competitie, blijft zoals die tot dusver geweest is “. Dat was in 2013. Ik kan die woorden alleen maar onder-schrijven. Ook onze NKV ontkomt niet aan dit feit. Ons ledental is inmiddels terug gelopen naar rond de vijftig. Dit ledental is altijd op en neer gegaan met een piek in 2002 van 85 leden. Het gemiddelde zal in alle jaren op ca. 70 leden hebben geleden.Het bestuur doet er alles aan om de interesse voor kleurduiven op peil te houden. Wij hebben een website,wij hebben kleurduivennieuws,kleurduivendag,een mooie banner en bovenal een vriendenclub die graag andere fokkers helpt met duiven. Daarbij hebben wij zeer goede fokkers in ons midden die in binnen- en buitenland zeer hoog scoren met hun duiven. Sommigen werden zelf Wereldkampioen of Internationaal kampioen dit jaar. Die, zeg maar, vaste kern van onze club kan nog jaren mee en hopelijk stimuleert dat weer nieuwe fokkers om kleurduiven te gaan houden.In dit kader hebben wij op kleurduivendag 2015 besloten om dit jaar kleurduivendag te combineren met een jongdierendag. Dat zal het middagprogramma levendiger maken en hopelijk zullen de leden veel jonge duiven tonen.Na de jaarvergadering s’morgens kunnen wij dan ’s middags met duiven bezig zijn. Daar draait het toch om! Kijken naar, het bespreken van, het vergelijken met andere kleurduiven.Als deze dag en dit tijdstip een succes wordt kunnen wij hier misschien een traditie van gaan maken. Onze NKV is, ook met 50 leden, springlevend en als u ideeën heeft om dit nog beter in te vullen dan laat dat aan het bestuur weten of brengt e.e.a.in op kleurduivendag.
Dit jaar is er nog een extra vergadering ingelast betreffende de statuten en het huishoudelijk reglement.Veel van de aanpassingen waren eigenlijk al jaren van toepassing maar nooit geactualiseerd. Dat willen wij nu doen.Er zijn eigenlijk geen opmerkingen gekomen van de leden en hopelijk kunnen wij hier snel mee klaar zijn.
Dit jaar is o.a.de kleurduivengroep ook weer aan de beurt voor de titel Nederlands kampioen van de N.B.S. Hopelijk brengt dat ook weer extra duiven in de kooien.
In 2018 vieren wij ons 55-jarig bestaan. Het is goed om er vast over na te denken of wij dit weer met een eigen show gaan vieren, of dat wij deze show ergens onder gaan brengen. Alles heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Bij een eigen show ben je meer onder elkaar als club. Als je ergens onderbrengt heb je meer exposer, wat ook niet onbelangrijk is.
Bij deze wil ik nog graag Hans Schipper feliciteren met het ontvangen van de Wilton Hoogendijk beker, de hoogste onderscheiding in de Kleindierensport, voor al zijn verdiensten. Zeer verdient!
Ik hoop u allen te zien op kleurduivendag in Zevenaar, met uw jonge duiven uiteraard. Laten wij er weer een mooie dag van maken.

Wout Roelofs

Van de redactie

Kleurduivennieuws is weer mooi vol gekomen en ik wil iedereen bedanken die daar aan heeft bijgedragen. Voor het eerst een kleurduivennieuws in juli is misschien even wennen, maar heeft alles te maken met kleurduivendag, die wij dit jaar, gecombineerd met een jongdierendag, in september houden.Misschien wordt dit de standaard, dat zal afhangen van het succes van die dag. Stuur op tijd uw inschrijfformulier in zodat wij ook op tijd een indeling kunnen maken. Uw artikelen voor het volgende blad zijn altijd van harte welkom!
Wout Roelofs,