Dit jaar werd de kleurduivendag gehouden in de oude en nieuwe kantine van de fam vd Post, dit jaar met voor het eerst weer met een jonge duivenkeuring. Tijdens de vergadering keurden Johnny Leeflang en John Harman de meegebrachte duiven. Aan de Clubkampioenen van 2015 werden de kampioensprijzen overhandigd. Piel Gol was winnaar van de Gebr. Maas beker. en had tevens de fraaiste duivin, en Robert Hoornstra de fraaiste doffer. Na de Lunch in de vorm van een geweldige en smaakvolle Rijsttafel, werden de resultaten van de keuring worden bekeken en hielden de keurmeesters hun betoog. Winnaar uit de keuring van John Leeflang werd 2x Paul vd Post met een Thüringer Vleugelduif in blauw zwartgeband en een rood witgebande. Uit de keuring van John Hartman werd de beste Ben Kocken met een Thüringer zwaluw gekapt en Menno Apperlo met een Saksische witstaart blauw ongeband. Na de prijsuitreiking ontstonden gemoedelijke vergelijkingen over kleur en tekening tussen de Nederlandse en Belgische leden.
De vorm zal in 2017 worden herhaald maar dan samen met de Vinkduivenclub en wel op 2 sept 2017 wederom bij Compaxo.

jdd2016